Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

Urinarea deasa. Ce cauze are. Ce tratamente aplicam.

Urinarea poate fi considerata prea deasa, atunci cind frecventa deranjeaza persoana respectiva. Nu exista limite pentru normal atunci cind vorbim de frecventa urinarilor. Este in mod cert suparator atunci cind urinarea deasa este insotita de o senzatie intensa de a urina si acest lucru determina un sentiment de panica. Persoana respectiva are mereu grija sa fie in preajma unei toalete.  Aceasta combinatie de simptome poarta denumirea de sindrom al vezicii hiperactive .

Pentru calmarea acestei senzatii exista medicamente „calmante vezicale”. De multe ori acestea dau insa reactii adverse cum ar fi uscaciunea gurii si/sau constipatie (vezi tratamente vezica neurologica ; vezi articol Sindromul vezicii hiperactive).

Cand medicamentele nu sunt bine tolerate sau, pentru persoanele care nu doresc sa foloseasca medicamente, se pot efectua stimulari electrice ale unui nerv de la picior, care merge in acelasi loc in care merg nervii care relaxeaza vezica urinara. Centrii relaxarii vezicii fiind stimulati, senzatia de graba la urinare diminueaza semnificativ (vezi articol Reeducarea Vezicala si Perineala metoda de tratament a tulburarilor urinare. Conceptul de Centru de reeducare vezico-perineala).

In clinica noastra aplicam aceste stimulari in sedinte de 20 minute cu o frecventa de 1-3 sedinte pe saptamina pentru un ciclu de 20 de sedinte.

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:
- Simptomatologia prostatei
- Calendar mictional
- Chestionar de apreciere a controlului vezicii urinare
- Chestionar vezica dureroasa

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii

Consultatie urologie:

-urinare deasa
-pierderi de urina
-golire vezicala incompleta
-suferinte prostatice
-durere vezicala cronica
-cistite repetate
-vezica neurologica
-enurezis

detalii

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Despre noi

Despre noi

Centru de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Fondata in anul 2011, Clinica Evomed si-a propus dezvoltarea de servicii specializate medicale inovative, orientate mai ales in domenii de nisa precum tratarea tulburarilor de continenta..

detalii