Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

TRATAMENTE

Training reeducare perineu – pentru cei care pierd urina la tuse, stranut, efort fizic, tonifierea perineului si intarirea reflexelor de continenta sub indrumarea unui specialist este o solutie cu rezultate dovedite pentru persoanele care pot urma un program zilnic de antrenament (acasa cu urmarire lunara la cabinet).

Antrenament biofeedback – pentru persoanele care urineaza “disfunctional”, cu jet slab, cu reziduu, cu jena la urinat, pot urma un program de reinvatare a urinarii normale cu imbunatatirea jetului cu ajutorul unor electrozi care inregistreaza activitatea perineului si arata pacientului ceea ce face gresit.

Sondaj intermitent – pentru cei cu reziduu urinar mare in vezica dupa mictiune.

Stimulare electrica transvaginala a perineului – pentru femeile care pierd urina si la care muschii perineali sunt prea slabi pentru a incepe singura exercitiile.

Stimulare a nervului tibial, cu efect de relaxare asupra centrilor care coordoneaza vezica urinara, pentru persoanele care urineaza des, cu graba, care pierd urina in drumul spre toaleta sau atunci cind introduc cheia in usa si nu ajung sa intre in casa.

Instilatii pentru persoanele cu durere vezicala, cronica, permanenta, cu urinari dese si dureroase.

Tratamente pentru afectiunile prostatei tinand cont de tulburarile urinare ce trebuiesc corectate, jet slab sau urinare deasa sau retentie de urina.

Tratarea urinarii noaptea in echipa multidisciplinara urolog, cardiolog, gastroenterolog.

Tratarea prolapsului genital prin reeducarea perineului sau pesare si stabilirea indicatiei corecte (chiar si operatorie) in echipa multidisciplinara urolog – ginecolog.

Educatie sexuala pentru tineri

Tratament pentru pacientele cu urinare deasa si vezica hiperactiva – aceasta prima linie de tratament este reprezentata de medicamente calmante vezicale si de stimulari electrice ale nervului tibial, in sedinte de cite 20 min de 2-3 ori pe saptamina, cca 20 de sedinte (electrozii de stimulare sunt la fel ca cei de electrocardiograma, se lipesc pe glezna si pacienta simte o usoara furnicatura in timpul stimularii). Prin acest procedeu curentul emis de aparat ajunge pe calea nervului tibial la centrii care relaxeaza vezica urinara situati in regiunea sacrata.

Tratament pentru pacientele cu pierderi de urina la efort – prima linie de tratament este reprezentata de invatarea unei contractii corecte a muschilor perineali si exersarea zilnica a acestei contractii, cu control periodic, astfel incit pacienta sa recapete controlul acestor muschi (care trimit fibre musculare si catre sfincterul vezicii) si prin exercitii regulate sa le cresca tonusul si eficienta. Pentru cele care nu pot contracta eficient perineul muschii pot fi stimulati electric, si tonifiati prin sedinte de stimulare de 2 ori pe saptamina, cu ajutorul unui electrod vaginal/perineal de unica folosinta.

Aceste metode ajuta cam 2 din 3 paciente sa simta o imbunatatire suficienta, astfel incit sa fie multumite de tratamentul prescris, pe care insa il vor urma prin exercitii sau medicamente, la domiciliu, permanent.

Daca aceste metode nu dau rezultate satisfacatoare in 3-6 luni de tratament, se trece la metode mai invazive. Astfel, pentru pacientele cu vezica hiperactiva se poate injecta in vezica, prin cistoscopie, toxina botulinica, care calmeaza vezica si face ca pacienta sa merga mai rar la toaleta, fara graba si sa nu mai piarda urina. Pentru pacientele cu pierderi de urina la efort se poate monta chirurgical o bandeleta sub uretra, pe care uretra sa faca un curbura cind pacienta face efort si astfel pierderea de urina sa se reduca sau sa dispara.

Afla mai multe despre metodele de tratare a incontinentei urinare la femei aici.

Tarife:

Training reeducare perineu – 50 lei/sedinta

Reeducarea mictiunii prin biofeedback – 50 lei/sedinta

Stimulare electrica periferica – 450 lei/pachet 10 sedinte

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:
- Simptomatologia prostatei
- Calendar mictional
- Chestionar de apreciere a controlului vezicii urinare
- Chestionar vezica dureroasa

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii

Consultatie urologie:

-urinare deasa
-pierderi de urina
-golire vezicala incompleta
-suferinte prostatice
-durere vezicala cronica
-cistite repetate
-vezica neurologica
-enurezis

detalii

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Despre noi

Despre noi

Centru de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Fondata in anul 2011, Clinica Evomed si-a propus dezvoltarea de servicii specializate medicale inovative, orientate mai ales in domenii de nisa precum tratarea tulburarilor de continenta..

detalii