Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

Incontinenta urinara de efort la femeie. Exercitii perineale, stimulari electrice, conuri.

Pierderea de urina la tuse, ras, stranut, alergat, chiar la mers, poarta numele de incontinenta de efort. Apare mai ales la femeie, care are sfinctere urinare mai slabe si a caror slabiciune este accentuata de sarcina. Ca orice muschi ce poate fi controlat voluntar, sfincterul urinar, prin muschii perineali, poate fi exersat si tonifiat pentru a putea preveni pierderea de urina.

Unele persoane nu pot contracta perineul si doar un ajutor „extern” le reda aceasta capacitate. Acest ajutor poate fi reprezentat de stimularea electrica a acestor muschi (foto sonda) si/sau de utilizarea unor greutati-conuri care sa restabileasca reflexul si tonicitatea locala.

Efectuarea corecta a exercitiilor este esentiala pentru succesul lor. Controlul periodic poate fi efectuat in clinica. Persoanele care nu realizeaza progresele sperate pot recurge la metodele prezentate mai sus pentru care se fac sedinte bisaptaminale in clinica.

In cazul in care este propusa operatia pentru corectarea unui prolaps sau pentru continenta, probele urodinamice preoperatorii pot fi efectuate in clinica.

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:
- Simptomatologia prostatei
- Calendar mictional
- Chestionar de apreciere a controlului vezicii urinare
- Chestionar vezica dureroasa

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii

Consultatie urologie:

-urinare deasa
-pierderi de urina
-golire vezicala incompleta
-suferinte prostatice
-durere vezicala cronica
-cistite repetate
-vezica neurologica
-enurezis

detalii

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Despre noi

Despre noi

Centru de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Fondata in anul 2011, Clinica Evomed si-a propus dezvoltarea de servicii specializate medicale inovative, orientate mai ales in domenii de nisa precum tratarea tulburarilor de continenta..

detalii