Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

Proiect CONTROL

Proiect CONTROL
-Tratamentul vezicii hiperactive neurologice cu Toxina Botulinica si Neuromodulare, cu urmarirea evolutiei in timp real utilizand un sistem de monitorizare a comportamentului vezicii-

Cod: PN-II-PT-PCCA-2013-4-1496

PROIECT DE CERCETARE aprobat in programul PNII CDI „Parteneriate in domenii prioritare “1. Contract de finantare a cercetarii din bugetul de stat, ordonator UEFISCDI , nr. 189 /2014 in cadrul programului de cercetare PARTENERIATE

2. Obiectivele proiectului:

· Validarea unui protocol al tratamentului pentru vezica urinară neurogenă la pacienţii cu incontinenţă urinară prin compararea, într-o formă randomizata, a rezultatelor tratamentului pentru două abordări diferite, injecţia intradetrusoriană cu toxină botulinică (BTX-A) sau injectie cu BTX-A asociata cu neuromodulaţia nervilor periferici; cele două tehnici diferite vor fi comparate ca şi eficacitate (ameliorarea/disparitia simptomelor, durata eficacităţii, evenimente adverse datorită difuziei de toxină), satisfactia pacientului şi calitatea vieţii acestuia.

· Analiza statistică pentru a compara datele clinice şi urodinamice şi de asemenea datele chestionarelor, înainte şi după tratament, şi între cele două variante de tratament, se va realiza pentru a valida din punct de vedere statistic concluziile.

· Dezvoltarea unui nou protocol pentru metoda cea mai eficientă pentru a trata vezica neurogenă cu incontinenţă urinară pentru a se aplica la nivel naţional/ european.

· Studiul reacţiei la tratamentul pacienţilor MS comparativ cu pacienţii SCI, pacienţii MS fiind pacienţii cu evoluţia cea mai puţin studiată a vezicii neurogene şi pentru reacţia la tratament.

· Dezvoltarea unui model experimental bazat pe 10 uroflowmetre personale pentru utilizare individuala.”

3. Rezultatele proiectului:

· Studiu ce arată diferenţele în eficacitate (ameliorarea/disparitia simptomelor, durata eficacităţii, evenimentele adverse datorită împrăştierii toxinei, QOL) pentru cele două tipuri de protocoale de tratament, BTX-A simplu şi BTX-A cu neuromodulaţie a nervului periferic.

· Studiu ce compară efectul clinic, funcţional, urodinamic al celor două protocoale de tratament între pacienţii cu vezică neurogenă de la Scleroză multiplă (SM) şi Sectiuni ale Măduvei spinării (SCI).

· Model experimental bazat pe 10 uroflowmetre personale.

4. Rezumat proiect (en)

5. Raport stiintific si tehnic – Etapa 1 – 2014

Raport stiintific si tehnic – Etapa 2 – 2015

Raport stiintific si tehnic – Etapa 3 – 2016

Raport stiintific si tehnic – Etapa 4 – 2017

6. Echipa de proiect

7. Diseminare rezultate
Use of the Botulinum Toxin A in the Treatment of the Neurogenic Detrusor Overactivity – Articol publicat in Revista de Urologie, nr. 1/2016, Volumul 15

Extras din Volumul de Rezultate al celui de-al 39-lea Congres National de Reabilitare Medicala

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:
- Simptomatologia prostatei
- Calendar mictional
- Chestionar de apreciere a controlului vezicii urinare
- Chestionar vezica dureroasa

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii

Consultatie urologie:

-urinare deasa
-pierderi de urina
-golire vezicala incompleta
-suferinte prostatice
-durere vezicala cronica
-cistite repetate
-vezica neurologica
-enurezis

detalii

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Despre noi

Despre noi

Centru de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Fondata in anul 2011, Clinica Evomed si-a propus dezvoltarea de servicii specializate medicale inovative, orientate mai ales in domenii de nisa precum tratarea tulburarilor de continenta..

detalii